Bjorn Koreman wint de LaFlamme 5 km run 2017

De 5 van Bavel sportief hardloopfeest voor jong en oud

Op zaterdag 23 september 2017 vond voor de derde keer in successie het hardloopevent “de 5 van Bavel” plaats. Aan het hardloopevent in het centrum van Bavel namen bijna 400 lopers deel. Ruim 100 lopers meer dan in de vorige editie. Na twee jaar als onderdeel van de Bavelse Kermis tekende dit jaar de Stichting Bavel Beweegt voor de organisatie. Een nieuwe stichting die er naar streeft om naast het jaarlijkse hardloopevent in de toekomst ook andere sportieve evenementen naar het kerkdorp te halen.

Om 15.30 uur gingen de kinderen van start in De Berenboot Kidsrun. Met twee runs van 500 meter en een run over 1.000 meter. Een schitterend schouwspel waarbij jeugdig enthousiasme onder toeziend oog van honderden vaders, moeders, opa’s en oma’s met gespannen koppies en uiteenlopende tactieken over het parkoers vlogen. Basisscholen De Spindel en Toermalijn waren hofleveranciers van deze Kidsrun.

Om 17.00 uur was het de beurt aan de deelnemers van de LaFlamme 5 KM run en de teams die deelnamen aan de Decathlon teamloop. Onder de 250 deelnemers aan deze run ook enkele sterke regionale topatleten. Bjorn Koreman was de snelste in een mooie tijd van 15.23. Tweede werd Dennis de Freytas in een tijd van 15.58. Ulvenhouter Pieter Cappon legde beslag op het brons in een tijd van 16.03. Bij de dames ging de winst verrassend naar Marlou Propst, zij liep een tijd van 19.32 en was daarmee maar liefst 53 seconden sneller dan Sanne van Helmond uit Prinsenbeek. Het brons was voor Nikkie Baghus uit Loon op Zand in een tijd van 20.43. Bij de Decathlon Teamloop ging de overwinning naar het team van MILA Spiridon, de tweede plaats was voor Sprint en co en de derde plaats voor het team van Decathlon. Bij de teamloop werd een klassement opgemaakt van de beste drie teamlopers in de individuele wedstrijd.

De volledige uitslag vind je hier.

“ Met hulp van ruim 60 vrijwilligers en ondersteuning van verschillende plaatselijke ondernemers hebben we een mooi evenement voor Bavel weten neer te zetten. Vanuit een enthousiast team willen we de komende jaren het evenement nog meer professionaliseren en uitbouwen naar een echt Bavels spektakel”, aldus voorzitter Henk Bruijns van de Stichting Bavel Beweegt. Volgend jaar staat de 5 van Bavel op de kalender op zaterdag 29 september 2018.