De 5 van Bavel gaat ook dit jaar helaas niet door

Stichting Bavel Beweegt, organisator van “De 5 van Bavel”, heeft helaas moeten besluiten om ook dit jaar het Bavelse loopevent niet door te laten gaan. Het bestuur hanteert het uitgangspunt om de hardloopwedstrijd te organiseren zoals we gewend zijn; zonder beperkende maatregelen voor zowel deelnemers, vrijwilligers als toeschouwers. Daarbij staat de gezondheid van alle betrokkenen op de eerste plaats. Met het oog op de huidige coronamaatregelen, zoals de 1,5 meter afstand voor deelnemers na de finish en publiek langs het parkoers, hebben wij moeten besluiten om “De 5 van Bavel 2021” niet te organiseren. Met name de finishstraat biedt onvoldoende ruimte om de wedstrijd veilig te organiseren. Het Jack van Gilsplein is in gebruik voor de kermis en de doorstroom locaties rondom start en finish (ter hoogte van ‘t Karrewiel in de Kloosterstraat) biedt onvoldoende ruimte om de coronamaatregelen in acht te nemen.

In coronatijd is hardlopen voor velen een gepaste vorm van ontspanning en beweging gebleken. De 5 van Bavel had gehoopt dit jaar vele nieuwe enthousiaste loopliefhebbers aan de start te zien voor hun eerste “echte” 5 km wedstrijdloop. Ter stimulans voor al deze runners uit Bavel presenteert de organisatie van De 5 van Bavel binnenkort een toepasselijk alternatief. Volg hiervoor onze social media kanalen Facebook en Instagram.

Voor de zesde editie van “De 5 van Bavel” richten we onze blik op 2022 en we rekenen op 24 september van dat jaar, weer samen met jullie, dit loopfestijn te kunnen organiseren.

Bestuur Stichting Bavel Beweegt | De 5 van Bavel