Hardloopevent in Bavel wederom een groot succes

Op zaterdag 28 september 2019 vond voor de vijfde keer in successie het hardloopevent “de 5 van Bavel” plaats. Het eerste lustrum van dit sportevenement.
Aan het hardloopevent in het centrum van Bavel namen bijna 500 lopers deel. Ook dit jaar groeide het evenement weer in aantal deelnemers. De organisatie, de Stichting Bavel Beweegt. Om 15.00 uur gingen 89 lopers van start tijdens de Decathlon 10 KM. Oosterhouter Richard Vernimmen ging als winnaar over de finish in een tijd van 37.49. Tweede werd Gerard Lensvelt uit Dussen in een tijd van 39:06 Gevolgd door Rotterdammer Frank Moers met een tijd van 40:52. Bij de dames ging de winst naar Veronique van der Hijden uit Baarle-Nassau. Zij legde de 10.000 meter af in 43.51. Gevolgd door de Bredase Danielle Speekenbrink in een tijd van 45:33. De derde plaats was voor Patricia Kloonen uit Ulvenhout in een tijd van 46:45.

Om 16.30 uur ging jeugdig Bavel van start in De Berenboot Kidsrun. Voorafgegaan door een energieke Warming-Up verzorgd door medewerkers van De Berenboot. Met twee runs van 500 meter en een run over 1.000 meter. Een schitterend schouwspel waarbij jeugdig enthousiasme onder toeziend oog van honderden vaders, moeders, opa’s en oma’s met gespannen koppies en uiteenlopende tactieken over het parkoers vlogen. Basisscholen De Spindel en Toermalijn waren hofleveranciers van deze Kidsrun.

Om 17.00 uur was het de beurt aan de deelnemers van de LaFlamme 5 KM run. Onder de 230 deelnemers aan deze run ook enkele sterke regionale topatleten. Tilburger Lauran Beijens was de snelste in een mooie tijd van 15.40. Gevolgd door Michel van Nispen uit Breda in 15:47 en Rob Musters uit Breda in een tijd van 16:01. Bij de dames ging de winst naar de Bavelse Ingrid Versteegh, zij liep in haar eigen dorp naar een tijd van 17.56. Op de tweede plaats Juriana de Vries in 18:36 en op de derde plaats de Tilburgse Sara van Grunsven in een tijd van 18:57.

“Met hulp van ruim 50 vrijwilligers en ondersteuning van verschillende plaatselijke ondernemers hebben we een mooi evenement voor Bavel weten neer te zetten. Vanuit een enthousiast team hebben we de afgelopen jaren het event geprofessionaliseerd en uitgebouwd naar een echt Bavels spektakel”, aldus voorzitter Henk Bruijns van de Stichting Bavel Beweegt. Volgend jaar staat de 5 van Bavel op de kalender op zaterdag 26 september 2020. Dan betreft het alweer de zesde editie van dit hardloopspektakel in het kerkdorp Bavel.