Hardloopevent in Bavel wederom een groot succes

Dank aan:

alle vrijwilligers, alle deelnemers, Kinderdagverblijf de Berenboot, LaFlamme Chiropractie, Decathlon Breda, Anytime Fitness Bavel, ’t Karrewiel, Albert Heijn Bavel, Komkommerin, ICT Bob, Bavel Onderneemt ‘t, Autorijschool Ivo, Grote Clubactie, Alpha Letterstudio, Wim Janson verzekeringen, Garagebedrijf Schaerlaeckens, Bavelwheelz E-Chopperverhuur, BnP Accountancy & advies, Bakker van Disseldorp, Gérard Kaas & Lekkernij, Gemeente Breda.

Hardloopevent in Bavel wederom een groot succesRuim 600 deelnemers hebben genoten van een schitterend evenement. Afgelopen zaterdag vond voor de zevende keer in successie ons hardloopevent “de 5 van Bavel” plaats. De weergoden waren ons dit jaar goed gezind. De ode aan de Heilige Clara heeft zijn werk gedaan. Aan de hardloopwedstrijd nam een record aantal lopers deel. Stond het oude record op 484 deelnemers, nu schreven 613 lopers in voor deze editie.

Om 16.00 uur ging jeugdig Bavel van start voor De Berenboot Kidsrun. Met een run van 500 meter en een run over 1000 meter. Vooraf was er een energieke warming-up, verzorgd door medewerkers van De Berenboot. Een schitterend schouwspel waarbij jeugdig enthousiasme onder toeziend oog van honderden vaders, moeders, opa’s en oma’s met gespannen koppies en uiteenlopende tactieken over het parkoers vlogen.

Om 16.15 uur was het de beurt aan de deelnemers van de LaFlamme Chiropractie 5 km run. Zij werden weggeschoten door Femke van Eck. Deze Bredase hardloopster schreef met 4 andere hardloopfanaten het boek :’de marathon; Magisch of waanzin?’. Onder de 323 deelnemers aan deze run ook enkele regionale topatleten.

Matthias Bossenbroek uit Breda was de snelste in een tijd net onder de 16 minuten: 15:55 minuten. Vorig jaar was Matthias nog 3e en nu ging hij er met de 1e prijs vandoor. Gevolgd door Robbie Kerremans uit Wagenberg in een tijd van 16:46 en Alwin Groen uit Breda in 16.53. Bij de dames ging de winst naar Marleen van Roessel uit Breda, zij liep de 5KM in een tijd van 18.55. Op de tweede plaats Juriena de Vries uit Breda in 19:08 minuten en op de derde plaats Amy van den Broek, de winnares van vorig jaar, uit Gilze in een tijd van 19:53.

Om 17.30 uur gingen 132 lopers van start voor de Decathlon 10 km. Mitchell van Oudenaarden uit Etten Leur ging als winnaar over de finish in een tijd van 35.27. Tweede werd Tobias Nolles uit Breda in een tijd van 36:08. Gevolgd door Benny Poppe uit Breda met een tijd van 37:13. Bij de dames ging de winst naar Lotte Soeters uit Raamsdonksveer. Zij legde de 10.000 meter af in 38.48. Gevolgd door Jalisa Daane uit Breda in een tijd van 42:05 en Maaike Frijters uit Gilze op een derde plaats met 44:59.

Trots zijn we op de bijdrage van de ondernemers van ons prachtige dorp die ervoor gezorgd hebben dat wij enerzijds dit evenement kunnen organiseren en de deelname betaalbaar en toegankelijk kunnen houden voor een zo breed mogelijk publiek. Ook hebben de ondernemers ervoor gezorgd dat het de deelnemers en vrijwilligers aan niets ontbrak. Wij zijn ons ervan bewust dat zij praktisch bij ieder evenement in ons dorp gevraagd worden om een steentje bij te dragen. Fijn dat ze dat ook voor “De 5” hebben willen doen.

Speciale dank gaat uit naar de ruim 40 vrijwilligers die deze dag mede in goede banen hebben geleid. Zonder de inzet van deze groep vrienden, familieleden en dorpsgenoten is het organiseren van een dergelijk evenement niet mogelijk. Fantastisch dat jullie er steeds weer zijn. Niet alleen voor ons event, maar ook voor de vele andere evenementen. Dit maakt ons dorp speciaal en jullie in het bijzonder.

Vanuit een enthousiast team willen we de komende jaren het evenement nog verder uitbouwen, steeds met kleine stapjes en bedoeld voor zowel de fanatieke loper als de toeschouwer. Volgend jaar staat de 5 van Bavel weer op de hardloopkalender. De 8e editie van “de 5 van Bavel” met wederom de 5 km en 10 km run! En natuurlijk ook de Kidsrun.

Hartelijk dank voor jullie bijdrage en hopelijk mogen we ook volgend jaar weer op jullie rekenen.

Stichting Bavel Beweegt | De 5 van Bavel

Anouk Frijters, Annemarie Aarts, Rens van Hooydonk,
Jacques Vinken, Marcel van der Kaa, Frank Molkenboer