Hardloopevent in Bavel wederom een groot succes

Op zaterdag 29 september 2018 vond voor de vierde keer in successie het hardloopevent “de 5 van Bavel” plaats. Aan het hardloopevent in het centrum van Bavel namen bijna 500 lopers deel. Ook dit jaar groeide het evenement met zo’n 100 lopers ten opzichte van de vorige editie. De organisatie, de Stichting Bavel Beweegt, had dit jaar met de Decathlon 10 km run een extra onderdeel toegevoegd aan het event. Om 15.00 uur gingen 80 lopers van start tijdens dit nieuwe onderdeel. Een mooi aantal voor een eerste editie. Gerard Lensvelt ging als winnaar over de finish in een tijd van 37.10. Bij de dame ging de winst naar Lianne Verloop. Zij legde de 10.000 meter af in 42.45.

Om 16.30 uur ging jeugdig Bavel van start in De Berenboot Kidsrun. Voorafgegaan door een energieke Warming-Up verzorgd door medewerkers van De Berenboot. Met twee runs van 500 meter en een run over 1.000 meter. Een schitterend schouwspel waarbij jeugdig enthousiasme onder toeziend oog van honderden vaders, moeders, opa’s en oma’s met gespannen koppies en uiteenlopende tactieken over het parkoers vlogen. Basisscholen De Spindel en Toermalijn waren hofleveranciers van deze Kidsrun.

Om 17.00 uur was het de beurt aan de deelnemers van de LaFlamme 5 KM run. Onder de 267 deelnemers aan deze run ook enkele sterke regionale topatleten. Mels Lambregts uit Roosendaal was de snelste in een mooie tijd van 15.28. Bij de dames ging de winst naar de Tilburgse Sara van Grunsven, zij liep een tijd van 18.09. Snelste Baviaan op deze afstand was Jasper Mol, hij werd 31e in een tijd van 18.40. Bij de dames ging de eer van beste Bavelse naar Lyke de Jonge. Zij werd 32e bij de vrouwen in een tijd van 24.14.

“Met hulp van ruim 60 vrijwilligers en ondersteuning van verschillende plaatselijke ondernemers hebben we een mooi evenement voor Bavel weten neer te zetten. Vanuit een enthousiast team willen we de komende jaren het evenement nog meer professionaliseren en uitbouwen naar een echt Bavels spektakel”, aldus voorzitter Henk Bruijns van de Stichting Bavel Beweegt. “Volgend jaar staat de 5 van Bavel op de kalender op zaterdag 28 september 2019. Dan betreft het een eerste lustrum voor dit hardloopspektakel in het kerkdorp Bavel. De 5e editie van “de 5 van Bavel” met wederom de LaFlamme 5 KM run met de start om 5 uur! Hier gaan we een mooi verjaardagsfeestje van maken”.